Light Gauge Steel Framing System (LGS) - Μια σταθερή επιλογή για την σύγχρονη κατασκευή

 

Ο χαλύβδινος μεταλλικός σκελετός προσφέρει ανώτερη δομική ποιότητα

Ασφάλεια και Αντοχή

steelhouse01Ο χάλυβας κατέχει την υψηλότερη αναλογία ισχύος έναντι βάρους από οποιοδήποτε άλλο δομικό υλικό. Οι κατασκευές με μεταλλικό σκελετό από χάλυβα είναι ασφαλέστερες, έχουν λιγότερες ανάγκες συντήρησης, και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις συνηθισμένες κατασκευές από μπετόν.

Παρουσιάζει σημαντική αντοχή στην φυσική φθορά και τις καιρικές συνθήκες. Είναι ιδανικό για χρήση σε σεισμογενείς περιοχές καθώς απορροφά τις σεισμικές δονήσεις χάριν της ελαφρότητας και ελαστικότητας του.

Ο χάλυβας είναι άφλεκτο υλικό και εμποδίζει την εξάπλωση πυρκαγιών. Η μέθοδος κατασκευής του, με βιδωτούς αντί για καρφωτούς συνδέσμους, του προσφέρει μεγάλη ανθεκτικότητα σε ανέμους. Διατηρεί τις διαστάσεις του αφού δεν προσβάλλεται από την συστολή και διαστολή που προκαλεί η υγρασία. Επειδή είναι ανόργανο υλικό, δεν σαπίζει, δεν σκευρώνει, δεν ραγίζει και δεν ολισθεί όπως άλλα υλικά. Επίσης δεν επηρεάζεται από μύκητες και παράσιτα όπως το σαράκι, έτσι προσφέροντας πολλαπλά πλεονεκτήματα στο νέο κτίσμα.

Η ποιότητα του είναι απόλυτα ομοιόμορφη και χωρίς αποκλίσεις καθώς παράγεται με αυστηρή τήρηση των αυστηρότερων προδιαγραφών.

Φιλικό προς το Περιβάλλον

steelhouse03Ο χάλυβας είναι 100% ανακυκλώσιμος, γεγονός με πολλές θετικές εφαρμογές. Κατά την βασική διαδικασία παραγωγής μεταλλικών σκελετών σε κλίβανο οξυγόνου, χρησιμοποιείται τουλάχιστον 25% ανακυκλώσιμος χάλυβας.

Τα προγράμματα ανακύκλωσης χάλυβα διαφυλάσσουν τους φυσικούς πόρους και ελλατώνουν σημαντικά την παραγωγή αποβλήτων. Κάθε τόνος ανακυκλωμένου χάλυβα εξοικονομεί 1.114 κιλά σιδηρομεταλλεύματος, 635 κιλά άνθρακα και 55 κιλά ασβεστόλιθου. Ετησίως εξοικονομεί το αντίστοιχο των αναγκών ρεύματος 1/5 των οικιών των ΗΠΑ - περίπου 18 εκατομμύρια σπίτια - για έναν χρόνο.

Ευκολία στη χρήση και λειτουργικότητα

steelhouse02Η χρήση του μεταλλικού σκελετού στην κατασκευή κτιρίων βοηθά στην αποφυγή των συνηθισμένων και χρονοβόρων εκκρεμοτήτων και τα μερεμέτια, όπως και τα προβλήματα σχεδιασμού. Επιτρέπει γρηγορότερη περάτωση έργων αφού δεν υπάρχει χρόνος αναμονής όπως με το μπετόν. Εγγυάται ακριβείς ευθείες, τετράγωνες γωνίες και λεία κουφώματα, εξασφαλίζοντας την ομαλή εφαρμογή και κίνηση σε πόρτες και παράθυρα.

Είναι ελαφρύτερο και ευκολότερο στην συναρμολόγηση από άλλα υλικά κατασκευής σκελετού και δεν χρειάζεται να γίνει διαχωρισμός καθώς η ποιότητα είναι ενιαία. Έτσι οι απώλειες είναι λιγότερες (2% για τον χάλυβα, 20% για τη ξυλεία) προσφέροντας πιο επικερδείς κατασκευές και παρέχοντας ένα προϊόν φιλικότερο στο περιβάλλον - σημείο που αναδεικνύει μια οικολογική αντίληψη και την εμπορευσιμότητα του κτίσματος. Λόγω ελαφρύτερων υλικών και της ευκολίας και ταχύτητας ανάρτησης, τα εργατικά και κατασκευαστικά έξοδα μπορούν να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό.

Η κατασκευή των εξαρτημάτων του μεταλλικού σκελετού περιλαμβάνει τις απαραίτητες οπές για το πέρασμα συστημάτων εξαερισμού, θέρμανσης, κλιματιστικών, καλωδιώσεων θέρμανσης και υδραυλικών εγκαταστάσεων. Έτσι ελαχιστοποιείται ο χρόνος προετοιμασίας για την εγκατάσταση τους.

Τα υλικά των μεταλλικών σκελετών είναι οικονομικά, ελαφριά και εύκολα στον χειρισμό. Παράγονται σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές ποιοτικού ελέγχου. Τα οικήματα με μεταλλικό σκελετό είναι αντισεισμικά, πιο ασφαλή στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και άφλεκτα.

 

logo
Σταμπωτά & διακοσμητικά δάπεδα - Φωτοβολταϊκά συστήματα - Σύγχρονες κατοικίες ελαφράς δόμησης

Θα μας βρείτε

ΑΤΤΙΚΗ

  • Γάζης 29, Α. Ιλίσια - 157 71 Αθήνα
  • Τηλ: 210 77 93 042 / Fax: 2107793042

ΑΡΚΑΔΙΑ

  • Μάκρη Τριπόλεως - Τ.Κ. 221 00

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Μποροβάς Βασίλης

Κινητό: 6971 891 979

 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Granostone

Η EUROSTONE είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος και εφαρμοστής GRANOSTONE. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο...

hou1

 

 

Top